Cuma, Mayıs 29, 2009

Marka Gündemi Kelime Sayımı




Blog'ta en çok kullanılan kelimeler böyle çıktı.

Siz de yapmak isterseniz http://www.wordle.net adresine uğrayabilirsiniz.

Pazartesi, Mayıs 11, 2009

Sansüre karşı YAY Hareketi yayılıyor




Sansüre karşı içinizde ne varsa dökün, YAY Hareketi'ne katılın.

Özellikle sanal ortamdaki sansür uygulamalarından rahatsız olanları buluşturmak amacıyla doğan SansüreSansür, yeniden hareketleniyor! Daha önceki blog ve poster hareketlerinden sonra, şimdi de Yay! Hareketi’yle, konuyu gündeme taşımak ve kamuoyunun ilgisini sansüre çekmek için yola çıkıyor.

Bu doğrultuda, 11 Mayıs 2009′da yeni hareket başladı. Yeni hareketin video, poster, banner, sticker gibi çok yönlü ayaklarıyla, sansürün sadece sanal ortamda değil, gerçek hayatta da karşımıza çıkabileceğini vurgulaması amaçlanıyor.

Siz de yönetmen İlkay Kopan’ın hazırladığı videoları sitenizde yayınlayarak veya malzemelerimizi dağıtarak, çevrenize yayarak desteğinizi göstebilirsiniz.

Tabii bu malzemeleri astıktan sonra veya malzemelere bir yerlerde rastladığınızda, bir fotoğrafını çekip bize gönderirseniz, hareketimizin ne kadar yayıldığını www.sansuresansur.org adresinden hep beraber izleyebiliriz!

Yaşasın YAY'ma eylemimiz.




Pazar, Mayıs 10, 2009

www.istanbul.com'dan İstanbul Kitabı




Her daim sürprizlerle dolu İstanbul’un en güzel kareleri “Dün Bugün İstanbul” fotoğraf kitabında toplandı.

Tarihi boyunca üç imparatorluğa başkentlik etmiş, sahip olduğu hazineyi ziyaretçileri ile paylaşmış gizemli şehir İstanbul… Sirkeci Garı’ndan Sultanahmet Camii’ne, Haliç’ten Boğaz Köprü’sünün görkemine kadar birbirinden muhteşem fotoğraflarla anlatılan İstanbul’un tüm güzellikleri “Dün Bugün İstanbul” albümünde toplandı.1995 yılından bu yana İstanbul’un sanal kapılarını dünyaya açan www.istanbul.com ekibi “Dün Bugün İstanbul” albümü ile geleneksel ve modernin şaşırtıcı sentezini fotoğraflara taşıyor.

2010 Kültür Başkenti seçildiği günden bu yana çok özenli bir hazırlık sürecine giren İstanbul, www.istanbul.com’un çalışmaları ile kendini dünyaya tanıtıyor. Şehrin misafirlerini benzersiz güzelliklerle buluşturmayı amaçlayan bu çok özel fotoğraf albümünde, İstanbul’un geçmişten günümüze tüm yönleri yansıtılıyor.