Salı, Mayıs 04, 2010

Bir yastıkla Türk turizmini kurtaracağım


İddia ediyorum ki Türkiye'nin yıllardır çare aradığı turizm sorununu bir yastıkla çözeceğim. Size anlatacağım proje yurtdışından ülkemize gelen turist sayısını artırmasa da ülkemiz içindekileri hareketlendirmeye yetecektir. Bunu başarabilmek için tek ihtiyacımız olan şey bir yastık.

Dün Londra'da yaşayan Dan isimli 27 yaşındaki bir gencin blog'unu okuyordum. Mart ayının sonunda Londra'nın en büyük meydanlarından biri olan Trafalgar Square'da bir yastık savaşına katıldığını yazıyordu. Uluslararası Yastık Savaşı Günü (http://www.pillowfightday.com) olarak organize edilen etkinlikte yastığını kapan binlerce kişi cumartesi sabahı meydanı savaş alanına çevirmiş. Yastıklar ve kaz tüyleri havada uçuşmuş. Çok sıkı bir savaş vermiş herkes, sonunda yorgun düşmüş ve yuttuğu tüyleri temizlemenin derdine düşmüş. Dünyanın farklı yerlerinde yapılan yastık savaşlarının fotoğrafları için http://www.flickr.com/groups/pillowfightday

Dilimiz döndüğünce bu ülkenin turizminin gelişmesi için gerekli ivmenin yakalanması amacıyla birbirinden farklı etkinliklerin düzenlenmesi gerektiğini sürekli söylüyoruz. Bundan 3 yıl önce gerçekleşen güneş tutulmasının dünyada en iyi izlenecek yerin Denizli olduğu açıklanmıştı. Bunun üzerinde bu işin meraklısı binlerce insan Denizli'ye akın etti. Denizli'de kalacak yer kalmadı, oteller taştı. Tutulma sırasında dağlar taşlar elinde teleskopu ile dolaşan insanlarla doldu. O gün bugün bu insanların Denizli'ye neden geldiğini ne anlayabildik, ne de bundan sonra bir daha gelmeleri için neler yapılması gerektiğinin farkına vardık.

İspanya'da dar sokaklarda boğanın önünde ölümü bile göze alarak koşan insanlar, kamyonlarca domatesi birbirine fırlatan insanlar, İngiltere'de bir teker peynirin peşinde yokuş aşağı koşan insanlar, Almanya'da bira festivalinde içip kendinden gelen insanlar hep bir aynı şeyin peşinden koşuyor. Eğlenebilecekleri, farklı coğrafyalarda insanlarla bir araya gelebilecekleri maceralar peşinde koşuyor.

Peki Türkiye'nin ne etkinliği var?

1 yorum:

Kırmızı Ojeli Kız dedi ki...

Merhaba,

Bu yıl İzmir'de böyle bir etkinlik yapıldı ama Türk usulü :-)

http://www.haberturk.com/yasam/haber/505564-izinsiz-yastik-savasi-yapiyorsunuzdagilin