Çarşamba, Şubat 03, 2010

Başarı Hala Tesadüf Değil kitabında 300 yıllık deneyim



İstanbul Valiliği iş yerlerinin erken kapatılması için bir duyuru yayınladı 2 Şubat 2010 Salı akşamı. Çünkü hava raporları saat 18.00 itibariyle İstanbul'da etkili ve yoğun kar yağışı başlayacağını söylüyordu. Ben ise iki değerli meslektaşım Serhat Özkütükçü ve Coşkun Keskingözler ile birlikte Akbillerimizi kaptığımız gibi soluğu metrobüs durağında alıp Zaman Gazetesi'nin Yenibosna'daki binasına doğru yola çıktık. Çamlıca civarına geldiğimizde lapa lapa yağan karın hava raporunu doğruladığını gördük.

Marketing Türkiye ve Rota Yayınları'nın sahibi, Zaman Gazetesi yazarı Günseli Özen Ocakoğlu'nun yeni kitabı "Başarı Hala Tesadüf Değil" isimli kitabının lansman toplantısı için salona girdiğimizde gördük ki genel müdürler, CEO'lar, çok önemli şirketlerin yönetim kurulu başkanları kar fırtınasına aldırmadan tanıtım gecesinde yerini almışlardı. Günseli hanım, Zaman Gazetesi'nde işadamları ile yaptığı röportajları ilk kez "Başarı Tesadüf Değil" kitabında toplamıştı. Şubat 2009 tarihinde basılan bu kitapta Günseli Özen Ocakoğlu 80 deneyimli yöneticiyle yaptığı röportajarı bir araya getirmişti. Bu kitabın çıkmasından tam bir yıl sonra ikinci kitap bu kez 50 yöneticinin röportajlarının yer aldığı "Başarı Hala Tesadüf Değil" olarak karşımızda duruyordu.



Günseli hanım yaptığı konuşmada "Bu kitapta 300 yıllık bir deneyim ve iş adamlarının öngörüleri var. Yöneticilerin hayatta başlarından geçen önemli deneyimler önemli bir rehber olma özelliği taşıyor" diye konuştu. Gerçekten de iş dünyasına ilgi duyan herkesin, bu alanda eğitim gören öğrencilerin birinci ağızdan alacakları hayat okulundan çıkan dersler yer alıyor kitapta.

Günseli Özen Ocakoğlu'nun yeni kitabının geniş kitlelere ulaşması ve hepimize önemli ipuçları vermesini diliyorum.

Hiç yorum yok: