Perşembe, Eylül 25, 2008

Basit limonata tarifi...




Mutfakta vakit geçirmeyi sevenlere basit ve bir o kadar da lezzetli limonata tarifi vereyim. 10 adet limonu alın, 3 tanesini bir büyük tencere ya da kabın içine rendeleyin. Geri kalan limonları 4'e bölerek aynı kaın içine atın. Üzerine 800 gr - 1 kg toz şeker ekleyin.

Bu kapta limonları 1 saat bekletin, şekeri iyice çeksin. Sonra bu kabın içindeki limonları iyice mıncıklayarak ezin. Bu ezme sırasında 1-2 bardak su ekleyebilirsiniz. Ezdiğinizde çıkan suyu süzerek başka bir kaba alın. Ezdiğiniz posa kalan limonlara 1 litre su ekleyin ve yarım saat daha bekletin.

Sonra yine mıncıklama ve ezme işlemini tekrarlayın. Buradan çıkan suyu da diğer kaba ekleyin. Bu konsantre suya şekerini seveceğiniz kıvama gelen kadar tadın ve su ekleyin. İki litre su ekledikten tadına bakın, şekerli geldiyse bir iki litre daha ekleyin. Tadını sevene kadar su eklemeye devam edin.

Sonra bu limonatayı cam şişelere koyun. Bir iki şişenin içine taze yaprak nane koyun. Bu nane yapraklarını 2 saat sonra çıkarmayı unutmayın.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: