Salı, Mart 24, 2009

Amansız Ol'mamalı hiç kimse...




Tam da dünyada iki yollu asimetrik iletişim çağı başlıyor, herkeslere ve herşeylere karşı daha anlayışla ve uzlaşma duygusuyla yaklaşıyoruz, Obama'nın seçilmesi dünyadaki bu değişimin ve tansiyon düşüklüğünün simgesi olmuşken, Fatih Terim hocamız Amansız Ol diyor. Oyuncuların yüzüne ve vücuduna yansıyan, doperman köpeği, tos yapan bizonlar ve hızla kaçışan akrep görüntüleriyle Fatih Hoca "Amansız Kanının Son Damlasına Kadar Savaşır" diyor.

Geçtiğimiz Avrupa Kupaları elemelerinde İsviçre maçında sonra ceza almış, sahadaki futbolcuları aşırı motive ederek futbol dışı hareketlere izin vermiş, saha kenarından bir futbolcuyu göstererek nasıl sert müdahale etmesi gerekitğini anlatan Fatih Terim marka vaadiyle ve Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın agresif bilinen itibariyle ne de Türk sporcusunun zeki, çevik ve ahlaklı olması gereken yapısıyla hiç mi hıç uyuşmuyor bu iletişim kampanyası.

Belli ki Nike'ın uluslararası alandaki bir kampanyasının uygulaması gibi görünüyor ve ulusal markaların yerel çuvallamalarına iyi bir örnek olarak hafızalarımızda kalacak. Bir kere amansıl ol sloganı bile çok şey ifade etmiyor.

Sakin Güç olarak kendini tanımlayan siyasetçilerin meydanlarda olduğu, sakinliğin ve insani değerlerimizi daha sık sorguladığımız ve tam tersine amanlı olmanın erdemli bir davranış olduğu değerlerin hızla yükseldiği dönemde Nike dünyayı, toplumları ve sporu doğru okuyamamış gibi görünüyor.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Futbol agresif bir spordur, hickimse bunun tersini svunmaya kalkmasin. Gecmisteki hatalar yuzunden kurbanlik kuzu gibi duracak kalimiz olmamali. Ve ayrica Euro 2008'deki maclarimiza bakarsaniz, bunlarin sahada "savasarak" kazanildigini goreceksiniz. Zaten Nike da bunu soyluyor zaten, kimseye savas ilan ettigini zannetmiyorum, fazla alinganlik yapiliyor bence. AMANSIZ OL! cok guzel.