Cumartesi, Mart 28, 2009

Fark yaratan şeçim broşürleri




Beşiktaş'ta yaşayanlar perşembe akşamı kapılarında 2 tane seçim broşürü gördüler. Bunlardan biri AKP Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Sibel Çarmıklı, diğeri ise eski SHP'li Belediye Başkanı ve şimdi DSP'den aday Ayfer Atay'a aitti. Sibel Çarmıklı oldukça kaliteli görsellerla ve tasarımı usta işi bir kaç broşür dağıttı. Bu kalın broşür demetinin içinden bir DVD çıktı. Bu DVD'de Sibel hanımın Beşiktaş halkının sorduğu sorulara yanıt veriyor. Çok ikna edici bulmasam bile yine de kapımıza gelen ilk seçim DVD'si olması açısından önemli bir adım.

Ayrıca DVD kutusunun üzerinde iki web sitesi adresi var, www.sibelcarmikli.com ve www.besiktasicinsibelcarmikli.com iki site de aynı adrese çıkıyor. Sitenin içeriği ve tasarı biraz klasiğe yakın olsa da Sibel hanım hem kendine wordpress üzerinde bir blog yapmış hem de Facebook'ta grup açmış. Facebook grubu 261 kişilik üye listesiyle bir hayal kırıklığı olsa da Sibel hanımın iletişim uygulamaları açısından çeşitliliğini görmesi bakımından önemli. AKP'nin sosyal medya ve internet kullanıcıları arasında popülerliği pek yüksek değil. Baksanıza Mediacat Dergisi'nin web sitesinde yapılan seçim anketinde en çok oyu CHP almış.





Sibel hanım blogunu da blogun içeriğini de çok iyi yönetmiş. Hergün gittiği yerlerde çekilen fotoğrafları sitesine eklemiş. Fotoğraflar da hem halkla hem de üst düzey toplantılardaki görüntülerine yer vermiş. Ancak basında hep "Sosyetenin ünlü ismi" algısından kurtulamamış. Bunun bir etkisi olur mu olmaz mı bilemiyorum ama Beşiktaş'ın önemli oy potansiyeli olan Etiler - Bebek bölgesinde yaşayanların ALEM ve ŞAMDAN dergisinden tanıdığı bir isim olduğu kesin.

Blogunda Sibel hanım TV röportajlarının kayıtlarına yer vermiş. Bence blogu remsi web sitesinden daha başarılı ve iletişim dostu (communication friedly) olmuş.



Ayfer beyin web sitesi ise ve kapımıza gelen broşürü ise çok çok klasik, soğuk ve uzak ne yazık ki. Peki CHP'den ne geldi, İsmail Ünal'ın sitesi nasıl diye soracak olursanız. İsmail Ünal ve CHP pek bir şey yapma zahmetine katlanmamışlar. Çünkü CHP'den tek yaprak bir kağıt geldi, orada da oyunuzu kullanın mesajı vardı. İsmail Ünal'ın bir web sitesi yok, en azından Google'a göre, ben bulamadım. Acaba İsmail bey belediyenin sitesini kendi sitesi gibi mi kullanıyor.

Evet seçime bir kaç gün kala adayların iletişim çalışmalarını değerlendirdiğimizde Sibel Çarmıklı'nın bir kaç adım önde olduğunu görüyoruz. Yiğin hakkı yiğide...




Hiç yorum yok: