Perşembe, Eylül 21, 2006

Alkışlarımız 12 Dev Adam’a


Türkiye Basketbol Milli Takımı NBA yıldızlarından yoksun genç kadrosuyla Japonya’da tarih yazdı. 2002 yılında Amerika’da düzenlenen Dünya Basketbol Şampiyonası’nda dokuzuncu olan 12 Dev Adam çıtayı bir adım daha yükselterek altıncı olmayı başardı. Takım acil servise döndü, sakatlıklarla boğuşan takım gelebileceği en iyi yere geldi. Şimdi sıra bizde. Dünya Şampiyonası 2010 yılında Türkiye’de düzenlenecek. Abdi İpekçi Salonu’nda güzel günler bizi bekliyor. Bu takım İstanbul’daki finallerde çıtayı daha da yukarılara taşıyacak. Buna hepimiz daha bugünden inanmamız ve ona göre çalışmamız gerekiyor.

Daha çok destek

Burada bir parantez de Garanti Bankası’na açmak gerekiyor. Yıllardır Basketbol Milli Takımımızın ana sponsoru olan Garanti Bankası’nın desteği herkese örnek olmalı. Takım tartışılırken, kötü sonuçlar alırken bile her zaman arkasında olduğu, desteğini çekmedi. Türkiye’de düzenlenecek Dünya Şampiyonası için takımımıza destek veren şirketlerin çoğalmasını görmek istiyorum. Bu çocuklar daha fazla desteği hakkediyor. 2010 yılında Türkiye’de bambaşka bir hava olacak. Bu milli duygularla birlikte markalar da yerini bu şampiyonada yerini gecikmeden almalı. Benden söylemesi.

Tanyeviç, Jupp Derwall’dir

Milli Takımın başında Aydın Örs her şeyi vererek bu takımı bir yerlere taşıdı. Aydın Hoca doğru bir kararla tam zamanında yerini Tanyeviç’e bıraktı. Tanyeviç kazandığı başarılar ile bence bu takıma gelen en iyi hoca. Almanya’daki Avrupa Şampiyonası sonrasında istifası istendi, gitmesine ramak kaldı. Basın Tanyeviç’i çok acımasızca eleştirdi. Ancak doğru bir kararla Tanyeviç kaldı. Bana sorarsanız Tanyeviç, Türkiye’de futbol anlayışını değiştiren Galatasaray’ın teknik direktörü Jupp Derwall neyse odur. Tanyeviç daha uzun yıllar bu takımı çalıştırmalı ve kazanma hırsını, enerjisini bu takıma aktarmalı.

Hiç yorum yok: