Cuma, Ocak 25, 2008

Baskebolda bir-iki arpa boyu...




Hürriyet Gazetesi'nin spor sayfalarında Türkiye Baskatbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ile yapılmış bir röportaj var. Haberin başlığına Celal Demirbilek ağabeyimiz "İçim Sızlıyor" sözünü çıkarmış. Merak ettim Turgay Demirel'in içini sızlatan şey ne acaba diyerek. Meğerse Avrupa Kupaları'nda mücadele eden Türk takımlarını saha 5 oyuncusunun da yabancı olduğunu görünce bunların arasında neden hiç Türk oyuncu yok diye sızlanıyormuş.

Turgay Demirel'i sever ve takdir ederim, son 5-6 yılda basketbolun hareketlenmesinden, iyi projelerle bir yerlere gelmesinden hatta 2010 Dünya Kupası maçlarının Türkiye'ye gelmesinde büyük emeği var. Sezar'ın hakkı Sezar'a. Turgay bey bu tespiti yapıyorsa federasyon başkanı olarak proje üretim tüm Türkiye'de yetenek avına çıkmalı. Genç yetenekler bulunmalı, bunlar üzerinde çalışılmalı. Bakın Fatih Terim yardımcılarıyla ülkedeki genç yetenekli futbolcuları arıyor harıl harıl. Efes Pilsen kendi başına bu eğitimleri ve basketbol okullarını elinden geldiğince hayata geçirmeye çalışıyor. Efes Pilsen'in yaptığını Federasyon'un yapacak gücü yok mu?

Hazır Hidayet ve Mehmet NBA'de forma giyerken anne babalara iyi örnek olurken bu rüzgardan faydalanmak gerekmez mi? Türk basketbolu dünyada hiç de fena bir yerde değil. Olanları geliştirip, taş üstüne taş koymanın zamandır. Yoksa hepimizin içi yıllarca çız etmeye devam eder sevgili başkanım.

Hiç yorum yok: