Cuma, Ocak 25, 2008

Global Tanıtım - CIVITAS Group evliliği



Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis 49 yıl aradan sonra Türkiye ziyaret ederken, Karamanlis’in siyaset iletişimi danışmanı Yunan CIVITAS Group, Türkiye’nin önde gelen iletişim firmalarından Global Tanıtım ile birleşiyor.

Bu birleşmeyle, toplam 16 milyon Euro cirolu ve 50’ye yakın uluslararası ve yerel firmaya hizmet veren, Türkiye ve Yunanistan’ın en büyük iletişim danışmanlığı firması doğacak. Global Tanıtım, CIVITAS ile 2005 yılında Bulgaristan’da, 2007’de Romanya’da ortak şirket kurarak işbirliğinin ilk adımlarını atmıştı.

CIVITAS GLOBAL HOLDİNG KURULACAK: Şirketler arası hisse değişiminin ardından iki şirket Avrupa merkezli yeni bir holding kurarak, Türkiye ve Yunanistan’ın yanısıra Balkanlar ve diğer Güneydoğu Avrupa ülkelerine de birlikte girecekler. CIVITAS Global adıyla kurulacak yeni holdingin Başkanlığını CIVITAS Group Başkanı George Flessas, Başkan Yardımcılığı’nı ise Global Tanıtım Başkanı Ceyda Aydede yürütecek. 2003 yılında Uluslararası Halkla İlişkiler Birliği (IPRA) Başkanlığı da yapan Ceyda Aydede, yeni holdingin uluslararası ilişkilerinden sorumlu olacak.

ÖRNEK MODEL OLACAĞIZ: CIVITAS Group Başkanı George Flessas, birleşmenin iki şirkete, birbirlerinin kaynaklarına ve müşterilerine erişim fırsatı sağlayacağını ve bölgedeki başka endüstriler için örnek bir model oluşturacağını söyledi. Flessas, "Birleşmemizin amacı bölgemizde güçlü bir iletişim ağı oluşturmak. Yunanistan ve Türkiye’nin çalışma hayatı, yaşam tarzları da birbirine benziyor. Her iki ülkenin insanları da benzer markaları tüketiyor ve benzer mesajlardan etkileniyorlar" dedi. Global Tanıtım Başkanı Ceyda Aydede, CIVITAS ile gerçekleştirilen birleşmeyle Global’in teknik bilgi ve iş modellerinde daha da zenginleşeceğini söyledi. Aydede, bu yeni dönemde AB ülkelerinin iletişim alanındaki deneyimlerinin paylaşılarak bölgede etkin bir sinerji ortamı yaratılacağını belirtti.

Kendi markaları devam edecek

1994 yılında kurulan CIVITAS Group, 2005’de, 50’den fazla ülkede faaliyet gösteren Ketchum ile ortaklık kurdu. Bugün Yunanistan’ın en büyük strateji, iletişim danışmanlığı ve lobicilik şirketi. Yunanistan ve Güneydoğu Avrupa Bölgesi’nde bulunan ülkelerdeki özel ve kamu şirketlerine stratejik planlama, kurumsal iletişim ve siyaset iletişimi konularında hizmet veriyor. 1989 yılında Ceyda Aydede tarafından kurulan Global Tanıtım ise 1992’de Fleishman Hillard’ın temsilciliğini aldı.

Kaynak: Hürriyet.com.tr

Hiç yorum yok: