Cuma, Ekim 20, 2006

Beko’dan üçlük atış


Türkiye’nin “dünya markası” Beko, Turkcell’in Süper Ligi’ne adını vermesinden sonra Türkiye’de en fazla ilgi gören spor dalı, basketbol ligine adını verecek sponsorluk anlaşması imzaladı. Türkiye Basketbol Federasyonu ile yapılan anlaşmaya göre 4 yıl boyunca ligin ismi Beko Basketbol Ligi olarak anılacak. Beko Basketbol Ligi 6 Ekim’de oynanan Mersin Büyükşehir Belediyesi – Efes Pilsen maçı ile start aldı.

Hyatt Regency Otel’de gerçekleştirilen imza törenine Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Koç Holding A.Ş. Dayanıklı Tüketim ve İnşaat Grubu Başkanı Dr. Bülent Bulgurlu, Arçelik A.Ş Genel Müdürü Aka Gündüz Özdemir, Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilileri, Koç Holding yetkilileri, kulüp temsilcileri, basketbolun önde gelen isimleri katıldı.

İstanbul’daki dünya şampiyonası

Geçtiğimiz haftalarda Japonya’daki Dünya Basketbol Şampiyonası’nın ardından yazdığım yazıda Türk basketboluna daha çok şirketin destek vermesi gerektiğini yazmıştım. Çünkü 2010 yılında İstanbul’da düzenlenecek Dünya Basketbol Şampiyonası’nda tüm dünyanın ve bizim gözümüz bu yıl dünya altıncısı olan milli tamımızın üzerinde olacak. Ayrıca organizasyon için de Basketbol Federasyonu’nun dah çok desteğe ihtiyacı olacak. Dünyanın gözünü üzerine çevirdiği ve basketbolun dünya çapındaki yıldızlarını ağırlayan olan İstanbul’un bu organizasyondan alnının akıyla çıkması gerekiyor. Beko işte böyle döneme giren Türk basketboluna destek verecek bir sponsorluk kararı aldı. Bu karardan ötürü Beko’yu alkışlamak gerekiyor. Türk futbolu sponsorları ve canlı yayın hakları alan televizyonlar sayesinde gelişti ve dünya üçüncüsü oldu. Şimdi aynı başarıyı basketbol takımımızdan bekliyoruz.

Beko’nun dünya markası vizyonu

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, “2010 yılında ülkemizde Dünya Basketbol Şampiyonası organize edilecek. 2001’de Avrupa Şampiyonası sonrasında 12 Dev Adam ile beraber Türk Basketbolu’nun dünyanın en başarılı 10 ülkesinde arasında yer alacağını ve 2010 yılında bu hedefimizi gerçekleştireceğimizi söylemiştik. Aynı vizyonun Beko tarafından da paylaşıldığı, 2010 yılında dünyanın bu konudaki en önemli markalarından biri olarak kendilerini tanıtmak istediklerini söyledi. Bu anlamda örtüşen iki kuruluşun beraberliği herhalde iki tarafında hedefine varması ile sonuçlanmayacak. 2010 yılının üzerine de devam edecek. İleride Türkiye Basketbol ligine katılacak tüm takımlar Beko Basketbol Ligi’nde yer alacak. Ben şimdiden hem bu anlaşmada taraf olan Türkiye Basketbol Federasyonu’na ve kuruluş yetkililerine ve kulüplerimize başarılar diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Hiç yorum yok: