Cuma, Ekim 20, 2006

Cep telefonu yönetmenleri


Cep telefonları iletişim özelliklerinin yanında bir çok işlevi bünyesinde bulunduran vazgeçilmez araçlar haline geldi. Müzik, fotoğraf makinesi ve kamera gibi multimedya marifetleri gelişti, cebimize hamarat telefonlar girmeye başladı. Dünyanın en önemli ve en çok tercih edilen mobil telefon markası Nokia, Nseries Kısa Film Yarışması başlattığını duyurdu.

Başvurular başladı

Nokia N93 ile çektiği “Zaman Hırsızı” adlı kısa filmle adından söz ettiren ünlü yönetmen Ümit Ünal’ın katkıları ve İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı’nın (İKSV) desteğiyle düzenlenecek olan Nokia Nseries Kısa Film Yarışması 20 Ekim Cuma günü başlayacak. Amatör ya da profesyonel herkesin katılabileceği yarışmaya www.nserieskisafilm.com web adresi üzerinden ya da Nokia Shop’lar ve İKSV’de bulunan formlar doldurularak başvurulabilecek. Başvurular 31 Ocak 2007 Çarşamba günü sona erecek.

Büyük ödül 5 bin YTL

Yarışmanın ilk aşamasında her türlü cep telefonu ya da dijital kamerayla çekilen kısa filmler yarışacak. Ön elemeyi geçen çalışmalar, jüri tarafından ikinci bir değerlendirmeye tabi tutulacak. Bu değerlendirmede ilk 10’a giren kısa filmlerin yönetmenlerine birer Nokia N93 hediye edilecek. Böylece Nseries Kısa Film Yarışması’nın final aşamasına start verilmiş olacak. Bu aşamada 10 yönetmen Nokia N93 ile birer kısa film daha çekecek ve ardından aynı jüri ilk 3’ü seçecek. Yarışmanın birincisi 5 bin YTL, ikincisi 3 bin YTL, üçüncüsü 2 bin YTL ile ödüllendirilecek.

Hiç yorum yok: